Lambda férgek. A föld alatti helyzet fokozódik – Agrárágazat pattanóbogár


Tudnivalók[ szerkesztés ] A Pantolambda bathmodon mellső és hátsó lábfejeinek a másolatai, a berlini Museum für Naturkunde A Pantolambda a paleocén kori pantodonták egyike, amely Ázsia és Észak-Amerika területein élt, mintegy millió évvel ezelőtt.

lambda férgek szalagféreg katalógus

Ennek a korai emlősnek kissé macskaszerű teste, nagy feje és hosszú farka volt. Lábain öt ujj volt, amelyek tompa, körmökben végződtek.

lambda férgek makro és mikroparaziták

Ezek a körmök sem a patáhozsem a karmokhoz nem hasonlítottak. A Pantolambda a talpán járt. A láb ízületei hasonlítottak a mai patás állatokéhoz, azonban nem voltak annyira hajlékonyak.

lambda férgek paraziták imádkoznak

Fogazata hasonló a mai növényevő állatokéhozpéldául a szarvasmarháéhoz és szarvaséhozazonban az alul koronázottság corona dentis arra hagy következtetni, hogy a Pantolambda mindenevő is lehetett. A dinoszauruszok mellett élő, kréta időszaki emlősök, kis rovarevők voltak.

A Pantolambda azon emlősök közé tartozik, amelyek a dinoszauruszok kihalása után, elkezdtek nagytestűvé fejlődni.

lambda férgek mik a pinwormok az emberben

Ez az állat és rokonai új ökológiai fülkéket kezdtek betölteni. A juh méretű Lambda férgek a paleocén korban nagytestűnek számított.

lambda férgek van e pinwormja

Később a Pantolambdából lambda férgek rokonaiból fejlődtek ki a még nagyobb Barylambda - és Coryphodon -fajok. Aztán ezek lettek az első valódi óriás emlősök; ők utat nyitva az emlős-gigantizmusnak. Utánuk egyéb óriás emlősök is megjelentek, például: az orrszarvúféléka tapírféléka vízilófélékaz óriáslajhár-félékaz elefántfélék stb.

lambda férgek milyen férgek idéznek elő egy embertől