Paraziták ciprus. Milyen kártevő jelenlétére utalnak a tuja megbarnult levelei?


paraziták ciprus

Ciprust az Európai Unióban a földközi-tengeri sziget paraziták ciprus részét kormányzó görög ciprióták képviselik, akik azt akarják, hogy régi ellenfelük, Törökország ismerje el kormányukat, és hozzon létre vámuniót Ciprussal, mielőtt megkezdené EU-csatlakozási tárgyalásait. Előzőleg hétfőn még úgy tűnt, hogy Brüsszelben előrelépés történt az akadályok elhárítását célzó diplomáciai erőfeszítésekben, miután a soros brit EU-elnökségnek sikerült olyan formulát szerkesztenie Ciprus elismeréséről, amelyet a tárgyalások egyik fő ellenzője, Franciaország is el tud fogadni.

Az uniós országok többsége azon az állásponton van, hogy mivel az EU már megígérte, a megbeszéléseket mindenképpen meg kell kezdeni Ankarával, legfeljebb a tervezettnél később fejezik be.

paraziták ciprus

Ezt sugallja a brit elnökség mostani kompromisszumos javaslata is, amelynek lényege — brüsszeli uniós diplomaták szerint - hogy az Paraziták ciprus feltételül szabja ugyan Ciprus hivatalos elismerését, de nem a tárgyalások kezdetéhez, hanem magához a török csatlakozáshoz.

Párizs állítólag elfogadta az új szövegezést, így Ciprus elvesztette legfontosabb támogatóját ebben a kérdésben.

paraziták ciprus

Nicosia mindazonáltal még nem hagyta jóvá a szöveget, így a tagországok között még további tárgyalások várhatók. Nem kizárt, hogy szeptember án — alig egy héttel paraziták ciprus tervezett tárgyaláskezdés előtt — rendkívüli külügyminiszteri ülést tartanak a kérdésről.

paraziták ciprus

Ajánlott videó.