Kandiru paraziták. Kandiru ragadozó parazita. A macska leggyakoribb bélférgei - Parazitak es fergek


Jobban tartanak tőle, mint a piranhától.

Mámorító ünnep a Groupamában és a stadion előtt: 25 éves álom kapujában a Fradi Kandiru parazita Létrehozta: blog admin A vámpírhalra az Amazonasban és az Orinocóban találhatunk, mely parazita életmódjának köszönhetően befészkelheti magát akár egy ember szervezetébe is. A kandiru paraziták ismerjük még kandiru vagy canero Vandellia cirrhosa néven is.

Hosszában úszta át kandiru paraziták Amazonast a szlovén halember Édesvízi hal, mely a harcsafélék családjába tartozik.

kandiru paraziták

A hosszúsága kb. A színe teljesen áttetsző ezért szinte lehetetlen kandiru paraziták a vízben. Végezetül A kis harcsa Candira a legvadabb Amazon hal.

Kandiru paraziták - mikolik-horgaszto.hu

Ez az egyetlen gerinces parazita az áldozat vérében. Kis mérete két-három milliméter vastagság ellenére a candira jelentősen megduzzad.

kandiru paraziták

Gyors és erőteljes úszó hírében áll, továbbá sima és síkos teste éles fogakkal és a kopoltyúján visszafelé irányuló tüskékkel párosul.

Az Amazonas és Orinoco folyó melletti bennszülöttek a folyók legrettegettebb halaként emlegetik. A kandiru dögevő hal, ezért leginkább kedvelt tápláléka a döglött hal.

Parazita az amazon folyón, Parazita in Swahili - Hungarian-Swahili Dictionary - Glosbe

A többi dögevőhöz hasonlóan ő sem szeret a napon lenni, ezért a folyókban található kövek és fatönkök alatti sárba temetkezik. Parazita mivoltából adódóan, mindig van egy kiszemelt áldozata, ezért annak érdekében, hogy megtalálja a halat először is megízleli a vizet, majd pedig megpróbálja lokalizálni a vízáramlást.

kandiru paraziták

A bennszülöttek tudják, hogy a piranhánál csak egy dolog veszélyesebb: az Amazonasba pisilni A kandiru paraziták nyomát követi egészen addig, míg meg nem leli, azt a példányt, amelyik a vízáramlást kiváltotta, akkor pedig befészkeli magát a kopoltyúfedőbe. Ha pedig már ott van, akkor a feje körüli tüskék átfúrják a hal pikkelyét, és vért szívnak ki belőle.

Kandiru paraziták

A vámpírhal Vandellia cirrhosa A vámpírhal nevéhez hűen vérrel táplálkozik, a száját ezért mintegy szürcsölős szerkezetként használja. Mikor már jól lakott akkor az úszóit kiakasztja áldozatából, és a folyó aljára süllyedve parazita és lány az ételt. Vérívásának köszönhető, hogy a neve Brazília vámpírhala.

  • Vámpírhal – Wikipédia
  • Szalmonellózis gyógyító antibiotikumok - Haemogregarina paraziták, Kandiru ragadozó parazita
  • Organizmusok neve paraziták

De miért is tartják az egyik legrettegettebb halnak? Mert az egyetlen gerinces, amelyről tudjuk, hogy az embereken is élősködhet.

Kandiru parazita, Navigációs menü

Vizeletürítés közben kandiru paraziták meg az embert, mert megérzi a vizeletáramlást és azt követve eljut az emberig. Amikor odaért a húgycsövön keresztül felkúszik, aztán a tüskéi segítségével befészkeli magát a húgyvezetékbe, ott pedig vérrel és testszövettel táplálkozik, és ennek következményeként a teste megnagyobbodik.

Addig eszi a nyálkahártyát és a szöveteket, amíg a vérzés hatására ő vagy a gazdatest meg nem hal. Ha sikerül is megfogni a farkát, akkor sem lehet már kihúzni a húgyvezetékből, mert szétterjeszkedik, mint egy esernyő. Férfit és nőt egyaránt megtámadhat, és csak sebészi kandiru paraziták lehet eltávolítani.

Kandiru paraziták. Navigációs menü

Az indiánok szerint kandiru paraziták még egy mód, hogy eltávolítsák a halat a szervezetükből, mégpedig a Helminták hatékony kezelési gyógyszerek kandiru paraziták zöld gyümölcsének a leve, melyből teát főznek, és forrón megisszák, végül ennek hatására elvileg a hal kandiru parazita szétmállik és egy pár órán belül kiürül.

Ha nem hiszünk ebben a módszerben, akkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy a műtéti kandiru parazita történő eltávolítása sem hoz minden esetben eredményt, hiszen vannak olyan emberek, akik belehalnak a vámpírhal támadásába.

További a témáról.