Férgek gyötörnek


Korábban már sok helyen bizonyították, hogy a városlakó népességet nem kímélték a belső élősködők, főként a zsúfoltság és a rossz higiénés körülmények miatt gyakori volt a bélparaziták jelenléte.

Férgek gyötörnek tabletták férgek férgek megelőzésére nevét

Azonban eddig a vidéki, gazdag lakosok esetében nem tapasztaltak hasonló Férgek gyötörnek. Most a Dartmouth Egyetem kutatói az egyetemhez tartozó területen feltártak egy évvel ezelőtt, az akkor itt élt elit család által használt latrinát, számolt be a Eurekalert.

Férgek gyötörnek Csicsagov módszer parazitákra

Az apit tablettákat férgek birtokon állt épületeket a Olcott New England egyik leggazdagabb és legműveltebb embere volt akkoriban. Az egyetem parkjában zajló ásatások során feltárták a család latrináját a korabeli illemhely még külső, különálló építmény voltamelyet egyúttal szemetesként is használtak.

Értékes, import finomkerámia-darabkákat, kávé és mogyoró maradványait is megtalálták benne, és persze az emberi végtermékek maradványait is.

Férgek gyötörnek paraziták rezonanciája

Érdekes módon korabeli ásványvizes palackokat, illetve bélproblémák elleni orvosságos palackokat is tartalmazott az üreg. Ovális ostorféreg peték a felső képeken, s kerek galandféreg peték az alsó képeken.

  • Férgek és mások
  • féreg | A magyar nyelv értelmező szótára | Kézikönyvtár

A éves ürülék gyakorlatilag semmiben sem különbözik már a talajtól, ám a mikroszkópos vizsgálatok galandféreg és ostorféreg petéit mutatták ki. Ez azért furcsa, mert e férgek elsődlegesen a meleg éghajlaton élnek, nem a hideg, havas New England területén.

Mit jelent a virágzó fák egy álomban?

Azt persze nem lehet megállapítani, hogy a megvizsgált minták Férgek gyötörnek Olcott-család tagjaitól származnak-e, de az bizonyos, hogy a család ki volt téve a parazitákkal való találkozásnak, és Férgek gyötörnek csupán a szegény városi lakosokat fenyegették e bélférgek.

A kutatást vezető Jesse Casana professzor elmondta, hogy ma ugyan magától értetődőnek vesszük az olyan parazitafertőzést megelőző lehetőségeket, mint a kézmosás, vagy a folyóvíz a házban, éve még egy igazán gazdag család számára sem voltak ezek adottak. A galandféreg és az orsóféreg is okozhat emésztési, tápanyag-felszívódási, növekedési problémákat, és bár a jó higiéné segítségével megelőzhető, a világ sok táján máig mindennapos a probléma, mivel sokan nem férnek hozzá a Férgek gyötörnek ivóvízhez sem.